رمضان ماه مهمانی خدا
در ماه رمضان، خوردن و آشامیدن به قبل از طلوع آفتاب و بعد از غروب آفتاب محدود میشه و ممکنه باعث از دست رفتن آب بدن و دهیدراته شدن فرد در طول روز بشه. علاوه بر این بیدار شدن برای خوردن سحری، نبود خواب کافی،باعث از دست دادن آب بدن و ممکنه منجر به سردرد در انسان بشه. با این همه با انتخاب مواد غذایی مناسب و مصرف اونها در مقدار درست، میشه در این ماه علاوه بر روزه داری از نظر سلامتی هم در وضعیت خوبی باقی موند.
با توجه به همزمانی ماه رمضان با فصل بهار که هوا رو به گرمی میره، افراد روزهدار باید نکات مهم تغذیهای رو رعایت کنند.
روزه داران عزیز لطفا ما رو دعا بفرمایید و به نکات مهمی که در ذیل اشاره شده توجه کنید:
از افطار تا سحر کم کم و به تدریج خوراکی، غذا و مایعات مصرف کنید.
ازخوراکی های سبک، مقوی و گرم مثل: کشمش، گردو، انجیر ، مویز و … استفاده کنید که به قوا و استحکام استخوان ها و گرم شدن معده و مغزتون کمک کنه و سلامت قلبتون رو بهبود میبخشه.
میوه چی محصولات متنوعی از این دسته داره که میتونید به راحتی و تنها با یک کلیک اون ها رو تهیه کنید.
سحری چی بخوریم و چی نخوریم؟
کارشناسی از حیطه تغذیه و مواد غذایی اظهار داشت: برخی افراد تصور میکنند با حذف وعده سحری میتوانند لاغرتر شوند، اما این تصور کاملاً اشتباه است و آسیبهایی مانند: مشکلات گوارشی، زخم و ورم معده، ضعف و بیحالی در طول روز و پرخاشگری را بهدنبال خواهد داشت؛ همچنین بیدار ماندن بعد از سحری به دلایل پزشکی بهتر از خوابیدن است.
وی افزود: اما برای راحت تحمل کردن گرسنگی، خوب است هنگام سحری از خانواده حبوبات بیشتر استفاده کنید، مثلاً: میتوانید از عدسی، باقلا، لوبیا چشمبلبلی و نظایر آن به صورت عدس پلو، باقلا پلو استفاده کنید.
ایشون با بیان اینکه مصرف غذاهایی مانند: برنج، ماکارونی و سیبزمینی بهتر است کاهش یابد تا قند خونتان ثبات بیشتری داشته باشد، گفت: تثبیت قند خون تحمل گرسنگی را راحتتر کرده و تغییرات خلقوخو همچنین خستگی فکری را کاهش میدهد و تمرکز حافظه را نیز بهبود میبخشد.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه هنگام سحری از خوردن غذاهای سنگین گوشتی و سرخ کرده خودداری کنید چرا که این غذاها باعث افزایش تشنگی میشوند، بیان کرد: مصرف غذاهای پرنمک و سرخ شده در ماه رمضان اثر زیان بار بیشتری دارد و این یک ماه فرصت خوبی برای ترک عادات بد غذایی است. پس از این فرصت زیبا استفاده کنید تا هم در ماه رمضان سلامت بمانید و هم با پایان این ماه همچنان از ترک عادات بد غذاییتان باز هم نفع ببرید.
بایدها و نبایدهای غذا برای افطاری:
غذاهای سبک و مقوی بخورید.
یک مرتبه معده تون رو پر نکنید.
خوردن میوه در وعده افطاری
کارشناس طب سنتی با بیان اینکه دقت کنید که سبزیجات و میوههای تازه حتما در لیست غذای افطاری شما حضور داشته باشند، بیان کرد: صیفیجات، سبزیجات تازه مانند کاهو، گوجه، خیار، کلم بروکلی را از یاد نبرید؛ همینطور انواع میوههای آبدار مانند سیب و هندوانه برای رفع تشنگی در ماه رمضان مفید هستند.
وی تصریح کرد: افرادی که در ماه رمضان دچار یبوست میشوند، میتوانند با مصرف انجیر، آلو و هندوانه از این مسأله پیشگیری کنند، این افراد نیز میتوانند کمی روغن زیتون را در لیست خود جای دهند همچنین توصیه میشود ۲ تا ۳ واحد میوه حتماً در فاصله میان افطار تا سحر میل کنید تا در پایان این ماه دچار کمبود انواع ویتامینها نشوید.
از افطار تا سحر آب زیاد بخورید.
خوراکیهای ممنوع در لیست غذا برای افطاری:
نوشیدنیهای گازدار.
فستفود، غذاهای پرادویه، شور و چرب نخورید.
چای نخورید.
نکات دیگه هم وجود داره که میتونه به روزه داری سالم و بهتر شما کمک کنه. حتما در موردش مطالعه و تحقیق کنید، از وضعیت جسمانی فردی خودتون اطلاع درست داشته باشید و حتما از پزشکتون مشاوره بگیرید.